'Ik had het niet vol kunnen houden als ik mijn geloof in God niet had gehad'
Marloes

lees hier meer verhalen

Film online groepscursus

Beluister hier de rap van Robbert! 


Wat is kopstoring?

 

Kopstoring is een website voor jongeren die een vader of moeder met psychische of verslavingsproblemen hebben. Zij hebben meestal weinig tijd om stil te staan bij zichzelf. Het zijn vaak sterke en zelfstandige mensen. Toch wordt het ook hen wel eens teveel.

Je vindt hier informatie voor, over en door jongeren met een ouder met psychische of verslavingsproblemen.


Op Kopstoring kun je:

  • anoniem en gratis een groepscursus in een chatbox volgen met andere jongeren en een hulpverlener 
  • vragen per e-mail stellen aan een deskundige
  • verhalen van andere jongeren lezen en je eigen verhaal met anderen delen  
  • informatie over psychische en verslavingsstoornissen lezen
  • hulp zoeken


Goed nieuws!

Het Kopstoring-team heeft voor 2018 een subsidie toegekend gekregen van Zorginstituut Nederland, zodat jongeren gratis en anoniem gebruik kunnen maken van de online groepscursus en de emailservice. Deze worden begeleid door deskundige coaches uit de GGZ.

Vriendelijke groeten,
het Kopstoring team
Infographic KinderombudsmanIn de Week van de Jonge Mantelzorger heeft de Kinderombudsman de uitkomsten van het project Hoor je mij wel? gepresenteerd. 


De Kinderombudsman heeft kinderen en jongeren waarvan de vader of moeder ziek of verslaafd is gevraagd een tijdlijn te maken van hun eigen verhaal. De vraag die centraal stond was: op welk moment had jij welke informatie, hulp of steun nodig? De tijdlijn geeft vanaf het moment dat er nog geen hulp is in het gezin tot het moment dat kinderen zich losmaken van hun ouders per fase weer welke problemen de kinderen en jongeren tegenkwamen en hoe dit volgens hen beter kan.

Lees de uitkomsten in deze Infographic.
sluiten